Moje małe przyjemności

Dodatki do dań

  • sobota, 26 października 2013
  • wtorek, 16 lipca 2013
    • Grillowane warzywa

      Sezon grillowy już dawno rozpoczęty :) Przede wszystkim grillujemy mięsiwo :) Myślę, że warto jednak zadbać o ciekawy dodatek do mięsa. Proponuję grillowane warzywa: paprykę i cukinię. Odpowiednio zamarynowane mają bardzo ciekawy smak, który idealnie komponuje się z grillowanym mięsem. Oczywiście możecie ugrillować inne warzywa np. bakłażana. Wszystko zależy od waszej wyobraźni :) 

       

      Zachęcam do polubienia na fb.

      

      Składniki (2 porcje):

      1 mała cukinia

      1 papryka

      4 ząbki czosnku

      2 łyżki oliwy

      2 łyżki ziół prowansalskich

       

      Przygotowanie:

      Cukinię kroimy w cienkie plastry, natomiast paprykę w cienkie paski.

      Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do warzyw.

      Warzywa posypujemy ziołami prowansalskimi i polewamy oliwą.

      Całość mieszamy i odstawiamy na co najmniej pół godziny w chłodne miejsce.

      Warzywa grillujemy na tacce aż będą miękkie.

      Smacznego:) 

       

       

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      chochlik-reims
      Czas publikacji:
      wtorek, 16 lipca 2013 21:06
  • niedziela, 28 października 2012

Kalendarz

Wrzesień 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Wyszukiwarka

Tagi

Zakładki

Kanał informacyjny

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...