Moje małe przyjemności

Wpis

wtorek, 06 stycznia 2015

Śledzie z żurawiną

Uwielbiam śledzie w każdej postaci. Mogłabym je jeść w nieograniczonych ilościach. Uwielbiam również poznawać różne odcienie smaków śledzi. Tym razem zdecydowałam się na ich przygotowanie w słodszej wersji. W smaku przypominają wcześniej prezentowane na blogu śledzie z cebulą i rodzynkami.  

 

Składniki (1 duży słoik):

5 płatów śledziowych

1 czerwona cebula

2 duże garście suszonej żurawiny

2 ziarna ziela angielskiego

1 liść laurowy

4 goździki

ok. 250 ml oleju

 

Przygotowanie:

Śledzie moczymy aż uzyskamy odpowiedni dla nas smak.

Następnie płaty kroimy w 3 cm paski.

W tym czasie żurawinę zalewamy gorącą wodą i je moczymy kilka minut.

Żurawinę odsączamy.

Cebulę kroimy w piórka.

W słoiku lub wiaderku układamy warstwami śledzie, żurawinę, cebulę i przyprawy.

Na końcu całość zalewamy olejem i odstawiamy naczynie do lodówki na dobę lub dwie.

Smacznego :)

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chochlik-reims
Czas publikacji:
wtorek, 06 stycznia 2015 12:46

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...