Moje małe przyjemności

Wpis

sobota, 25 października 2014

Pudding z nasion chia

Bardzo prosty pudding, idealny na śniadanie lub deser. Dzisiaj przedstawię jego podstawową wersję. Chia, inaczej szałwia hiszpańska to małe czarne ziarenka, które pod wpływem płynu pęcznieją. Te drogocenne ziarna są źródłem pełnowartościowego białka, wapnia, magnezu, potasu, błonnika i przeciwutleniaczy. 

 

Składniki (2 porcje):

1/4 szkl. nasion chia

1 szkl. mleka

1 łyżeczka miodu

do podania: owoce sezonowe

 

Przygotowanie:

Nasiona chia zalewamy mlekiem i odstawiamy na co najmniej 8 godz. do lodówki (na początku możemy co pewien czas zamieszać nasiona).

Następnie dodajemy miód i całość mieszamy.

Pudding podajemy z owocami.

Smacznego :)

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chochlik-reims
Czas publikacji:
sobota, 25 października 2014 09:06

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość foodmania napisał(a) z *.ssp.dialog.net.pl komentarz datowany na 2014/10/25 09:24:05:

    uwielbiam te nasionka chia takie chrupiące, a jednocześnie delikatne!

  • Gość napisał(a) z *.f-net.pl komentarz datowany na 2014/10/29 07:54:25:

    Jadłam , jest naprawdę dobry:)

  • chochlik-reims napisał(a) komentarz datowany na 2014/10/29 21:42:00:

    foodmania - też uwielbiam te nasionka :)

    gość - cieszę się, że smakuje :)

  • Gość Kasia napisał(a) z *.trustnet.pl komentarz datowany na 2014/11/03 14:17:59:

    Zrobię dzisiaj wieczorem i będzie jutro na śniadania jak znalazł.

  • chochlik-reims napisał(a) komentarz datowany na 2014/11/04 22:25:35:

    Kasia - pudding smakował?

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...