Moje małe przyjemności

Wpis

poniedziałek, 31 marca 2014

Pasta z tofu

Moje pierwsze podejście do tofu nie było zbyt udane. Na kilka lat odpuściłam sobie próby przygotowania potrawy z tofu. Moja koleżanka wegetarianka często zachęcała mnie do spróbowania tofu, ponieważ jest pyszne. Bardzo się dziwiłam, jak ona może to w ogóle jeść. Jednakże będąc w Chinach przemogłam się i spróbowałam smażonego tofu z ostrymi przyprawami. Było pyszne. Potem była zupa z tofu, makaron z tofu. Wszystko mi bardzo smakowało. Po powrocie do domu od razu kupiłam kostkę tofu. Zrobiłam najprostszą potrawę, czyli pastę kanapkową z tofu, To był strzał w 10. Mój chłopak, który się zarzekał, że nigdy tego nie zje, po kryjomu wyjadał pastę ze słoika. Tak mu zasmakowała. Myślę, że jest to najlepsza rekomendacja dla tej pasty.

 

Składniki (1 mały słoik):

180 naturalnego tofu (1 kostka)

1 mały pęczek szczypiorku

2 łyżki majonezu

2 łyżeczki musztardy

1/2 łyżeczki miodu

1/2 łyżeczki kurkumy

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Tofu rozdrabniamy widelcem w misce i dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem szczypiorku.

Całość miksujemy za pomocą blendera.

Do pasty dodajemy pokrojony szczypiorek.

Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.

Smacznego :)

 

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
chochlik-reims
Czas publikacji:
poniedziałek, 31 marca 2014 21:22

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...